Sıkça Sorulan Sorular
Sürüş teknikleri ve eğitimler ile ilgili en çok sorulan sorular
Skidcar nedir?
Skidcar eğitim aracı sürücülere kar, buz, yağmur nedeniyle kayganlaşan yollardaki direksiyon hakimiyeti kayıplarını veya aşırı sürat ile girilen virajlardaki savrulmayı birebir yaşatmaktadır. Bu sistem bir aracın şasesine monte edilmekte ve araçta bulunan ikinci bir motor sayesinde çalışmakta olan hidrolik ve elektronik bir sistemdir. Eğitim sırasında aracın sağ koltuğunda oturmakta olan eğitmenimiz elindeki kumanda ile sistemi harekete geçirerek sürücünün haberi olamadan aracın zemine tutunma gücünü artırıp azaltarak sürücünün bu gibi durumlarda yaptığı hataları gidermeyi ve aracı tekrar yola döndürecek doğru manevrayı yapabilmesini öğretmektedir. Skidcar eğitim aracında katılımcının maruz kalacağı G kuvveti oranı 3 G gücündedir. Eğitim sırasında ortalama sürat 25 km olmasına rağmen hissedilen savrulma gücü 90 km deki ile eş değerdir. Bu nedenle araç içerisinde bulunan katılımcıların emniyet kemeri bağlaması da zorunludur.
Ambulans şoförü olmak için ne yapmalıyım?
Ambulans şoförlüğü başvurusunda İlk yardım araçları ileri sürüş teknikleri katılım belgesi, Skidcar Güvenli ve defansif sürüş teknikleri eğitimi katılım belgesi, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, ehliyet gbt formu ve ilk yardımcı belgesi ile başvuru yapılmalıdır.. Ambulans İlk yardım araçları ileri sürüş teknikleri eğitimi için bize başvurabilirsiniz.
Makam şoförü olmak için ne yapmalıyım?
Makam Şöförü olabilmek için, Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri ve VİP Sürüş Teknikleri eğitimlerini almanız gerekmektedir. Güvenli ve Defansif sürüş teknikleri eğitimi taşıyacağınız yolcuları güvenli ve risksiz bir şekilde gidecekleri yere ulaştırmanızı hedefler. VİP sürüş teknikleri eğitimi ise taşımakta olduğunuz üst düzey kişilerin Güvenliklerini sağlamak ve konforlu bir şekilde seyahat etmeleri için sürücü tarafından uygulanması gereken araç içi ve dışındaki sürüş ve davranışlar ile ilgili prosedürleri öğreten bir eğitimdir. Eğitim sonunda Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri eğitimi belgesi ve VİP Sürüş Teknikleri belgesi olmak üzere 2 farklı belge verilmektedir.
Profesyonel Sürüş Teknikleri Eğitimi nedir? Makam şoförleri bu eğitimi alabilir mi ?
Profesyonel Sürüş Teknikleri ( PRO DRIVE ) Başbakanlık ,Cumhurbaşkanlığı, MİT Müsteşarlığı, EGM, koruma ve makam sürücülerine, Büyük Elçiliklerin makam şöförlerine, Şirket Ceo ve Genel müdürleri ve şoförlerine ve gerekli olması durumunda teröre açık özel kişilere de verilmektedir. Bu eğitim Avrupa da ve ülkemizde alınabilecek en üst düzety sürüş eğitimidir. 2 Gün sürmekte olan Profesyonel sürüş teknikleri eğitimi 5 Farklı eğitimden oluşmaktadır. Skidcar Güvenli ve Defansif sürüş teknikleri + İleri Sürüş Teknikleri + VIP Sürüş Teknikleri + Profesyonel Sürüş Teknikleri + Anti Terör Sürüş tTknikleri eğitimi. Eğitim sonunda katılımcılar adına 5 farklı belge düzenlenmektedir.
Alacağım sürüş eğitimi ve belgelerle iş bulabilir miyim?
Alacağınız İleri Sürüş Teknikleri, Güvenli Sürüş Teknikleri eğitimleri, Makam şöförlüğü eğitimleri ve bu eğitimler sonunda alacağınız belgeler bir çok kuruluş tarafından iş başvurusu sırasında sizden istenecek belgelerdir. Özel sektör ve kamuda geçerli olan bu belgeleri iş başvurusu sırasında istenen diğer evraklar ile beraber ibraz etmeniz iş başvurunuzun olumlu sonuçlanmasına katkıda bulunacaktır.
Defansif Sürüş nedir?
Defansif Sürüş, trafikteki diğer sürücüler, yayalar, sokak hayvanları ve diğer faktörlerden kaynaklanan olumsuz aksiyonların giderilmesine yönelik savunmaya dayalı bir sürüş stilidir. Trafikte meydana gelecek tehlikelere karşı öngörülü sürüş yaparak riskleri diğer sürücülerden önce fark etmeyi ve seri bir şekilde, doğru zamanda doğru tepkiyi vermeye yönelik sürüş stilidir.
Ofansif Sürüş nedir?
Ofansif Sürüş, Defansif Sürüş'ün aksine risk alarak araç kullanma şeklidir. Ofansif Sürüş gerçekleştiren bir sürücünün, diğer sürücülerden ve/veya hava & yol şartlarından ötürü meydana gelmesi muhtemel bir kazadan kurtulma oranı düşmektedir. Bu sürüş sitili ayrıca diğer sürücüleri de rahatsız edici ve risk içeren bir sürüş şeklidir. Ofansif sürüş sitilini, Sürüş yeteneklerinizi daha ileri seviyeye taşımanız için vermekte olduğumuz İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ eğitimlerinde yer alan çevik sürüş sitili ile karıştırmamak gerekir. Atak sürücülük tekniklerini içeren İleri Sürüş teknikleri Eğitimlerinde, Sadece acil durumlarda diğer sürücülere göre daha hızlı ve seri bir şekilde aksiyon alınması gereken sürüş tarzı şeklinde yorumlanabilir.
İş yerimizde araç kullanan her personelin eğitim alması gerekiyor mu?
İSG kanunları gereği araç kullanan tüm personelin alması gereken eğitim GÜVENLİ VE DEFANSİF SÜRÜŞ TEKNİKLERİ eğitimidir. Şirketlerin çalışanları için bu eğitimin her 2 senede bir yenilenmesi de gerekmektedir Bu eğitim teorik ve pratik olmak üzere 2 bölümden oluşmakta ve eğitim sonunda katılımcıların değerlendirme raporları hazırlanarak riskli bir sürücü olup olmadıkları ve eğitim öncesi ve sonrasındaki sürüş ve bilgi durumları ölçümlenerek tarafınıza rapor edilmektedir. Katılımcılara katıldıkları eğitim ile ilgili sertifikaları düzenlenerek eğitim sonrası adresinize gönderilmektedir. Güvenli ve defansif sürüş teknikleri eğitimi, Görsel destekli teorik eğitimden sonra, Ön bilgi testi ve son bilgi testi olarak 2 adet test uygulanan ve Pratik eğitim bölümünde de Katılımcının kullandığı araçta yanında bir uzman eğitmen ile trafikte veya trafiğe kapalı eğitim alanında yapılmaktadır. Bu Eğitimin amacı; Sürücülerin Trafikte Defansif araç kullanmalarını, kazasız ve cezasız sürücüler olmalarını ve diğer sürücülerden kaynaklanan riskleri algılamalarını ve ,konsantrasyonlarını geliştirmelerini sağlayarak kurallara uygun araç kullanımlarını sağlamaktadır.
Ekonomik Sürüş Teknikleri eğitimi ile ne kadar yakıt tasarrufu yapabilirim?
Ekonomik Sürüş teknikleri eğitimi Şirketlere ve ferdi olarak kişilere de verilmektedir. 2 saatlik barkovizyon desteği ile gerçekleştirilen teorik eğitimin ardından Trafikte katılımcıların kendi otomobilleri kullanılarak pratik uygulama şeklinde gerçekleştirilmektedir. Özellikle Firmalardaki araç filolarının akaryakıt ve bakım onarım giderleri yıllık harcama bütçelerinde önemli bir paya sahiptir. Ancak Ekonomik sürüş teknikleri eğitimi almış sürücülere sahip bir kuruluşun yıllık akaryakıt ve bakım onarım giderlerinde % 20 ye varan oranlarda tasarruf edebilmesi mümkündür. Katılımcılara uygulanacak ekonomik sürüş bilgi testinin sonuçları ve eğitmenlerimizin ayrıntılı pratik eğitim değerlendirme raporları eğitim sonrası sertifikanız ile birlikte tarafınıza teslim edilmektedir.
Ehliyetimi yeni aldım ama araç kullanma tecrübem hiç yok/az. Hangi eğitimi almalıyım?
Ehliyetini yeni almış ve sürüş deneyimi olmayan sürücüler için 2 farklı seçenek bulunmaktadır. Bunlardan ilki daha kapsamlı olan ve 3 günde toplam 15 saat süren Temel sürüş teknikleri eğitimidir. Katılımcının eğitime kendi aracı ile katılması gerekmektedir. Bu husus özellikle kullanacağı aracın teknik özelliklerini kavraması açısından gereklidir. İlk Gün trafiğe kapalı alanda park,manevra,duruş kalkış ,frenleme,Geri gidiş,slalom egzersizleri yapılmaktadır.Eğitmenimizin katılımcının durumunu uygun bulması halinde eğitimin 2. Ve 3. Günlerinde ; Az yoğun,yoğun ve çok yoğun trafikte eğitime devam edilmektedir. İkinci seçenek olan Sürüş Geliştirme Teknikleri Eğitimi ise, Trafiğe çıkabilen ama eksiklerinin olduğunu hisseden veya uzun süre araç kullanmaya ara vermiş sürücüler için daha uygundur. Bu eğitim 8 Saatlik bir eğitim programıdır ve 2 günde tamamlanmaktadır. Katılımcının eğitime kendi kullandığı veya kullanacağı arac ile katılması gerekmektedir. Bu husus özellikle kullanacağı aracın teknik özelliklerini kavraması açısından gereklidir. 1. Gün trafiğe kapalı alanda park,manevra,duruş kalkış ,frenleme,Geri gidiş,slalom egzersizleri yapılmaktadır.Eğitmenimizin katılımcının durumunu uygun bulması halinde eğitimin 2. gününde ; Az yoğun,yoğun ve çok yoğun trafikte eğitime devam edilmektedir.
Gece araç kullanırken zorlanıyorum. Bunun için bir eğitim var mı?
Evet , Gece Güvenli ve Defansif sürüş eğitimlerimize katılarak, Bu konudaki eksiklerinizi giderebilirsiniz.
Trafikte araç kullanabiliyorum ama kendimi nasıl daha fazla geliştirebilirim?
8 saat süren ve 2 günde tamamlanan Sürüş Geliştirme teknikleri eğitimimize katılabilirsiniz. Bu eğitim direk olarak trafikte kendi aracınızı kullanarak yapılmaktadır Bu eğitimden sonra , trafikte daha bilinçli araç kullanacak , otomobilinizin teknik donanımları hakkında (ABS, ESP) gerekli olacak ön bilgileri edinecek , Güvenli sürüş yöntemlerini ve trafikte karşılaşılabilen sorunları ve çözümlerini uygulamalı bir şekilde göreceksiniz (Engelden kaçma, takip mesafesi gibi ),Ayrıca Olası kazalara karşı savunmayı öğrenecek ve tehlikeleri önceden görme alışkanlığı kazanarak Sürüş sırasındaki algılama, uygulama, soğukkanlılık yeteneklerinizi arttıracaksınız.
Sitenizde çok fazla eğitim var, ihtiyacımız olan en üst eğitim İleri Sürüş Teknikleri değil mi?
İleri Sürüş teknikleri eğitimi Halk arasında tüm sürüş eğitimlerini kapsayan bir tanımlama olarak yerleşmiş bulunmaktadır.Ancak gerçekte sürücülerin eksiklerinin giderilmesine yönelik 20 ye yakın farklı eğitim programı bulunmaktadır.ve her eğitimin eğitim içerikleri,uygulama metodları ve eğitim sonunda elde edeceğiniz kazanımlar farklıdır. Bu nedenle bir eğitime ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzde; Türk Sürüş Akademisi yetkililerine bilgi@turksurusakademisi.com mail adresinden ya da 0.216 490 01 39 numaralı telefondan ulaşıp vereceğiniz bilgiler doğrultusunda ihtiyacınız olan eğitim hakkında doğru yönlendirme alabilirsiniz.
Türk Sürüş Akademisi hangi şehirde? Diğer şehirlerde de hizmet veriyor mu?
Türk Sürüş Akademisi, Derslikleri ve Trafiğe kapalı eğitim alanı İstanbul da olan bir kuruluştur. Ancak deneyimli eğitmen kadrosu ve eğitim ekipmanları ile Türkiyenin her ilinde ve Yurt dışındaki ülkelerde de eğitim hizmetleri vermektedir. İstanbul dışında verilecek hizmetlerimiz ile ilgili koşulları öğrenmek için Türk Sürüş Akademisi yetkililerine bilgi@turksurusakademisi.com mail adresinden ya da 0.216 490 01 39 numaralı telefondan ulaşarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Türk Sürüş Akademisi konusunda hangi yetkilere sahip?
Türk Sürüş Akademisinde, Amerikan Uluslararası Güvenlik Konseyi 'National Safety Council'dan (NSC), Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan (TOSFED), Milli Eğitim Bakanlığından sertifikalı ve konusunda uzman eğitmenler görev yapmaktadır. Trafik kültürünün oluşumunu sağlamak üzere, güvenli sürüş eğitim hizmetleri veren Türk Sürüş Akademisi 'Türk Sürüş Akademisi ile Güvenli Yollar' sloganı ile bilinçli sürücüler yetiştirmekte ve Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği İstanbul Temsilcisi olarak ta sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol üstlenmekte , MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'ndan almış olduğu yetki ile Lise ve Üniversitelerde Yol ve Sürüş Güvenliği ile Trafik konularında eğitimler ve konferanslar vermektedir. Türk Sürüş Akademisi Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Mit Müsteşarlığı, Emniyet Müdürlükleri başta olmak üzere özel sektör firmaları ve kamu kuruluşlarına çeşitli sürüş eğitimleri veren ve Emniyet Genel Müdürlüğünün onayladığı bir eğitim Kurumudur. Bu kapsamda bu güne kadar EGM personelinden 8000 kişiye Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri eğitimi verilmiştir. Türk Sürüş Akademisi, Bu güne kadar İzmir Büyük Şehir Belediyesi kuruluşu olan ESHOT ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesine bağlı İETT kuruluşlarında çalışan 10.000 in üzerinde Otobüs sürücüsüne de eğitim hizmeti vermiştir. Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri eğitimlerimiz Amerikan Ulusal Yol ve Sürüş Güvenliği Konseyi 'NSC' konseptinde yapılmakta olup Amerika ve Tüm Avrupada Uygulanmakta olan Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri eğitimidir. Ayrıca Türk Sürüş Akademisi, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescilli bir markadır.
Türk Sürüş Akademisi hangi günler eğitim veriyor?
Türk Sürüş Akademisi Eğitim program takviminin uygunluğuna göre haftanın 7 günü eğitim veren bir kuruluştur. Kurumsal veya Bireysel eğitim talepleriniz için randevu yöntemi ile hizmet verilmektedir. Randevu ve bilgi için Türk Sürüş Akademisi yetkililerine bilgi@turksurusakademisi.com mail adresinden ya da 0.216 490 01 39 numaralı telefondan ulaşarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.
İleri sürüş uzmanı nasıl olunur?
Ülkemizde maalesef sektörün çok fazla bilinmemesinden ötürü adının altına 'uzman' yazan kişiler ileri sürüş uzmanı olarak lanse ediliyor ve çeşitli yayın organlarında da trafik, yol güvenliği ve sürüş teknikleri konularında yorumlarda bulunabiliyor. Ancak ileri sürüş teknikleri uzmanı olmak göründüğü kadar kolay değil. Her ne kadar, ileri sürüş teknikleri uzmanlığının bir okulu olmasa da bu konuda Türk Sürüş Akademisi gibi eğitim alabileceğiniz kurumlar bulunuyor. Eğer ileri sürüş teknikleri uzmanı olmak istiyorsanız atmanız gereken ilk adım bu eğitimi almanız olacaktır. Yalnız eğitim ve sertifika almak sizi ne bir eğitmen ne de bir ileri sürüş teknikleri uzmanı yapar, bu sebeple eğitim alarak çıktığınız bu yolda herhangi bir sürüş akademisi'n de stajyerlik yapmanız, ssk'nızın yatması ve belirli bir süreyi doldurduktan sonra lisans almaya hak kazanmanız gerekiyor. Sürücü okullarında 1 ila 3 yıl arasında görev yaptığınızda, çalıştığınız kurum Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafına adınıza başvuruda bulunabilir ve C,B,A şeklinde sınıflandırılan uzmanlık ünvanlarından C lisansa sahip olma şansınız doğar. Tabi bu noktada sizi ileri sürüş teknikleri eğitmeni olarak kabul etme insiyatifi tamamen federasyondadır.