112 Ambulans, İtfaiye, AFAD vb. acil yardım araçları kullanan/kullanacak şoförlerin alması gereken eğitimdir.
İlk yardım araçları İleri Sürüş Teknikleri eğitimi; Skidcar Güvenli ve Defansif Sürüş ( Anti skid ) ve daha performanslı araç kullanma yeteneklerinizi artıracak teknikleri içeren İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi‘nden oluşan 2 basamaklı bir eğitimdir.
Bu eğitimde Skidcar adı verilen özel donanımlı eğitim araçlarımız ve katılımcı aracı kullanılmaktadır. Kendi aracınız ile katılamadığınız durumlarda ücreti mukabilinde eğitimde kullanacağınız araç da temin edilebilmektedir.
(Eğitimdeki Kayma-Savrulma,Yağmurlu,Karlı ve Buzlu zeminlerde direksiyon hakimiyeti sağlama gibi risk içeren istasyonlar, firmamıza ait skidcar eğitim aracı ile yapılmaktadır. Diğer egzersizlerde, Dar alan geçişleri,Optik yanılma,Frenleme teknikleri,Slalom ve Engelden kaçış gibi az risk içeren istasyonlarda katılımcı kendi aracını kullanmaktadır.)
Eğitim sonunda katılımcılara Skidcar Güvenli ve Sefansif sürüş Teknikleri belgesi ve İlk Yardım Araçları İleri sürüş Teknikleri belgesi olmak üzere 2 farklı belge düzenlenmektedir.
1 Gün içerisinde 7 saattir. 3 Saat görsel içerikli Teorik eğitim ve 4 saat Pratik eğitim şeklinde gerçekleştirilmektedir.
Otomotiv üreticileri, Sürüş sırasında yapılan hataları ve kontrol kayıplarını en aza indiren ABS, ESP gibi güvenlik ekipmanları ile donatılmış araçlar üretmektedir. Bu güvenlik ekipmanlarının kullanımının, sürücülere tanıtılması ve güvenli bir ortamda pratik yaptırılması gerekmektedir. Ülkemizde verilen yetersiz sürüş eğitimi, bununla beraber sürücülerin kişisel becerileri ile hareket ederek riskleri daha da arttırması, maddi ve geri dönüşü olmayan manevi kayıplara neden olmaktadır.
Sürücülerin güvenlik ekipmanlarının yeteneklerinden tam olarak yararlanmaları ve riskli durumların önceden algılanmasını sağlamak için, değişik yol tutunma şartları yaratarak engelden kaçma, virajda önden kayma ve arkadan savrulma , istasyonlarının haricinde, Virajlarda ağırlık transferinin sürüşe etkileri, frenleme teknikleri ,durma mesafeleri, daralan tünel geçişleri, ,optik yanılma manevraları ve slalom istasyonları ile araçlarında bulunan güvenlik sistemlerinin pratiği de yaptırılmaktadır.
1. Skidcar Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri Eğitimi
3 temel amacı bulunmaktadır. Bunlardan ilki sürücülere güvenli ve defansif sürüş tekniklerini öğretmek ve önemini anlatmak, diğeri trafikte yapılan hataları güvenli bir ortamda uygulamalı olarak göstermek ve kişisel becerilerin gelişmesini sağlamak, bir diğeri ise farklı zeminlerde araç kullanma yeteneğini artırmak ve oluşabilecek kazaları önlemektir.
Eğitim dahilinde sürücülere kaygan zeminlerde daha hızlı değil, nasıl daha güvenli araç kullanılacağı öğretilmekte ve sürücülere, olabilecek kazalardan korunmak için defansif/savunma sürüş teknikleri anlatılmaktadır.
Skidcar nedir? Skidcar sistemi, sürücülere düşük süratlerde araçların ıslak, buzlu, karlı ve mıcırlı gibi riskli zeminlerde araç kullanım deneyimi yaşatan, elektro-hidrolik bir cihazdır. Skidcar donanımı araçların şasesine bağlıdır ve zemin değişiklikleri eğitmen tarafından anlık olarak kumanda edilebilir. Bu sayede sürücülerin kayma ve savrulma durumlarında doğru tepkileri verip vermedikleri sınanır ve eksikleri var ise giderilerek kaygan zeminlerde araç kullanma hususunda deneyim kazanması sağlanır.
2. İlk yardım araçları İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi
Eğitim dahilinde sürücülerin kaygan zeminlerde araç kullanma yeteneklerinin artırılması ve gerektiği durumlarda daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde nasıl araç kullanılacağı öğretilmekte ve sürücülere yüksek süratte yol alırken olabilecek kazalardan korunmak için defansif/savunma sürüş teknikleri anlatılmaktadır.
Eğitimde sürücülere yüksek süratlerde viraja giriş teknikleri eğitimi verilmekte ve bu şekilde oluşabilecek kazaların önlenmesi hedeflenmektedir.
İlk yardım araçlarının diğer araçlara göre daha yüksek ve daha ağır olması araç üzerindeki ağırlık transferini olumsuz etkilemekte olduğundan, sürücülerin direksiyon hakimiyetlerini geliştirmeleri de bu eğitimin amaçları arasındadır.
Değişik yol tutunma şartları yaratarak engelden kaçma, virajda önden kayma ve arkadan savrulma, frenleme teknikleri, engelden kaçma manevraları, dar alan hızlı geçişleri, optik yanılma manevraları ve slalom istasyonları ile araçlarda bulunan güvenlik sistemlerinin pratiği de yaptırılmaktadır.
İleri sürüş teknikleri eğitimi ile ilgili sorularınız varsa “Sıkça Sorulan Sorular” sayfasını ziyaret edebilir ya da iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.